HASI SEBÉSZET

FLEXIBILIS ENDOSCOPIA

ÉRSEBÉSZET

LAPAROSZKÓPOS SEBÉSZET

 

 

 

Telefonos bejelentkezés ambuláns vizsgálatra

Hétfőtől péntekig 8:00.-14:00 óra között a 458-4619 vagy 458-4620-as telefonszámon lehet bejelentkezni.  

Kérjük jelezze, ha az előre egyeztetett időpontban mégsem tud megjelenni rendelésünkön!

A sebészeti osztályról

17. 06. 20

A Szent János Kórház Sebészeti Osztálya 52 ággyal működik. A fekvőbeteg osztály mellett a XII. kerületi lakosok járóbeteg ellátása is az osztály épületében történik.

2017 július 15-étől az osztály vezetője a korábban a Semmelweis Egyetem I. sz. Sebészeti Klinikáján 26 évig dolgozó dr. Lukovich Péter sebész, gasztroenterológus szakorvos.

A sebészeti osztály és járóbeteg ellátó egységének elavult infrastrukturájának felújítása a Szent János Kórház vezetésének támogatásával megkezdődött. Első lépésként az ambulancia kerül átépítésre és kibővítésre. Ennek elkészülte után a betegek már megfelelő körülmények között várakozhatnak, és felújított helyiségekben részesülhetnek ambuláns ellátásban. A műszerpark kibővítése (pl. gastroszkóp, kolonoszkóp) segíti a megfelelő diagnózis felállítását és a pontos – sokszor minimál invazív -  műtéti terv kialakítását.  

Az infrastruktúra átalakítása csupán a betegek kényelemérzetében játszik szerepet. A szakmai fejlődés, a minőségi műtéti ellátás biztosítása alapvető fontosságú. A laparoszkópos (kulcslyuk) sebészet fejlesztése az egyik cél. Napjainkban ugyanis már nem csak az epehólyag távolítható el ezen a módon, hanem nagyobb műtétek is elvégezhetők kis metszésekből. Ez a beteg számára előnyös mivel a kis vágás kis fájdalommal, szebb kozmetikai eredménnyel jár, a beteg hamarabb mehet haza, és térhet vissza a munkájához. 

További célunk, egynapos sebészeti műtétek elterjesztése, melyre jelentős figyelmet kívánunk fordítani.

A kórházi tartózkodás csökkentése a célunk azzal is, hogy – amennyiben ez kivitelezhető – csak a tervezett műtét napjának reggelén kell a betegnek az osztályra befeküdnie. 

Egy  sebészeti osztály stratégiai partnerei: a háziorvos, a belgyógyász és az aneszteziológus. A szorosabb kapcsolat kiépítésével célunk, hogy Magyarországon egyedülálló módon minden tumoros beteg a diagnózis felállításától számított 2 héten belüli műtéti ellátásban részesüljön. 

Budapest, 2017. július 10.

 

Háziorvosok és rendelők

Ellátási terület:  Budapest I.ker., Budapest II.ker., Budapest XII.ker., Budajenő, Budakeszi, Gyermely, Nagykovácsi, Páty, Perbál, Remeteszőlős, Szomor, Telki,  Tök, Zsámbék

Területen kívüli betegeket is ellátunk!

Várólistás műtétek

VÁRAKOZÁSI IDŐ VÁRÓLISTÁS MŰTÉTEKRE

 

LAPAROSZKÓPOS EPEMŰTÉT:   3-4 hét

HASFALI- ÉS LÁGYÉKSÉRV MŰTÉT:   3-4 hét