HASI SEBÉSZET

FLEXIBILIS ENDOSCOPIA

ÉRSEBÉSZET

LAPAROSZKÓPOS SEBÉSZET

 

 

 

Telefonos bejelentkezés ambuláns vizsgálatra

Hétfőtől péntekig 8:00.-14:00 óra között a 458-4619 vagy 458-4620-as telefonszámon lehet bejelentkezni.  

Kérjük jelezze, ha az előre egyeztetett időpontban mégsem tud megjelenni rendelésünkön!

Májsebészet

Sebészeti osztályunk széleskörű szakmai profilja közé tartozik a máj elsődleges tumorai, a májáttétek, epeúti daganatok, cysták és tályogok kezelése. Budapesten az évente végzett kb. 50 műtéttel a 4. legnagyobb májsebészeti központ vagyunk Magyarországon.

A máj elsődleges jó és rosszindulatú daganatai kezelése mellett, más kiindulású, (pl. vastagbél eredetű) daganatok áttéti tumorának eltávolításában a sebészeti beavatkozástól várható a legjobb hosszú távú eredmény. A beteg gyógyulási esélyeit növeli az onkológussal és radiológussal való személyre szabott speciális kezelési terv felállítása és alkalmazása. Ezt a kórházunkban működő onko-team határozza meg, és állapítja meg a beteg számára az ideális kezelési stratégiát. Az onkológiai hátteret a Szent István és Szent László Kórház onkológiai osztálya biztosítja.

Minden tumoros beteg, így a májdaganat (tumor) miatt műtétre váró betegek felvételét kiemelten kezeljük, prioritást élveznek előjegyzésünkben: két héten belül műtétre kerülnek. Amennyiben szükséges, a műtétet követően a betegek a műtét után intenzív osztályos elhelyezésre kerülnek.

A modern májsebészeti módszereknek köszönhetően a májban kialakult, eltávolítható daganatok aránya egyre nagyobb, a műthetőség határai az elmúlt években lényegesen kitolódtak. Osztályunkon a hagyományos feltárásból végzett kisebb és nagyobb májműtétek mellett - amennyiben technikailag kivitelezhető – egyre nagyobb számban végzünk laparoszkópos technikával is műtéteket. Osztályunk rendelkezik laparoscopos UH készülékkel, mely segítségével a műtét alatt ultrahang segítségével pontosan tudjuk lokalizálni a máj daganatokat. Magyarországon az elsők között végeztünk olyan műtétet, amely során egyidőben távolítottuk el laparoszkóposan a beteg vastagbél daganatát illetve máj áttétjét is. 

A laparoszkópos műtéteknek köszönhetően a betegek kórházi benn tartózkodása csökken, a regenerációs idő rövidebb, ezáltal amennyiben szükséges az onkológiai kezelés korábban kezdhető el, ami a túlélési esélyeket növelheti.