HASI SEBÉSZET

FLEXIBILIS ENDOSCOPIA

ÉRSEBÉSZET

LAPAROSZKÓPOS SEBÉSZET

 

 

 

Telefonos bejelentkezés ambuláns vizsgálatra

Hétfőtől péntekig 8:00.-14:00 óra között a 458-4619 vagy 458-4620-as telefonszámon lehet bejelentkezni.  

Kérjük jelezze, ha az előre egyeztetett időpontban mégsem tud megjelenni rendelésünkön!

 

Felnőtt sebészeti ambulanciák és szakrendelések munkarendje: Hétfőtől - péntekig, 8:00 - 14: 00-ig.

A járóbeteg rendelés az épület jobb oldala felől érhető el.

 

Hétfő

Érsebészet

Coloproctologia

Dr. Schmal Ferenc Dr. Nagy Jenő Dr. Csiba Borbála
Kedd

Endokrin sebészet

Coloproctologia

Dr. Berki István Dr. György Alpár  
Szerda

Máj és epeúti sebészet,

Hasnyálmirigysebészet

Gyomorsebészet

Endoszkópia

Dr. Lukovich Péter Dr. Ram Rokka Dr. Szpiszár Tamás
Csütörtök

Emlősebészet

Proctologia

Dr. Keszthelyi László    
Péntek

Coloproctologia

 

Dr. Vadinszky Péter    

 

14: 00-19: 00 Között csak általános sebészeti rendelés zajlik ambulanciánkon, a főbejárat felől. 

Az Érsebészeti és Proktológiai rendelések mindíg a délelőtti órákban, előzetes telefonos időpontegyeztetés alapján történnek és beutaló kötelesek!

Telefonszám: + 36 / 1- 458-4619 vagy + 36 / 1- 458-4620

SEBÉSZETI SÜRGŐSSÉGI ELLÁTÁS MINDEN NAP 0-24 ÓRÁBAN OSZTÁLYUNKON AZ I., II., XII. KERÜLETI LAKOSOK SZÁMÁRA

Baleseti sebészeti ellátást nem végzünk, ilyen panaszokkal a betegeket az aktuálisan ügyeletes Traumatológiai Ambulanciára irányítjuk!

 

 

2020 márciusa óta a sebészeti osztályon is üzemeltetünk egy saját ultrahangos gépet. Célunk, hogy a sürgősségi és választott időpontban történő betegellátás mínőségét javítsuk az épületben elérhető ultrahangos készülék alkalmazásával. Szeretnénk a betegek számára kényelmesebbé, és gyorsan elérhetővé tenni a vizsgálatot.

Mindezeken túl biztosítani tudjuk a műtét alatt is (intraoperatív) elvégezhető ultrahang lehetőségét is. Ennek különösen a máj sebészet esetén van jelentősége, ma már laparoscopos májműtétek során is tudunk ultrahangos vizsgálatot végezni. További fejlemény, hogy immáron ultrahang vezérelt eszközös beavatkozásokat (pl. csapolások, mintavételek, stb.) is rendszeresen végzünk osztályunkon.

Ezzel párhuzamosan has és kismedence, a végtagi- és nyaki-lágyrész, illetve alsó végtagi artériás és vénás Doppler ultrahang vizsgálatot a kórház Radiológiai Diagnosztikai Osztálya végzi. Sürgősségi vizsgálatra minden nap 0-24 óráig van lehetőség, tervezett vizsgálatokhoz szakorvosi kérés és előjegyzés szükséges.

A proktológia a végbél / rectum /, végbélnyilás / végbél /, valamint a végbélnyílás környezetében / perianalis régió / a bőr betegségeivel foglalkozó szakterület. Életmódunk, táplálkozási szokásaink miatt néhány évvel későbbi gyakrabban fordul elő ezen a területen. Mindemellett különféle kórképek végbéltájékon megjelenése tünetei miatt sokszor szükséges e régió vizsgálata, kezelése. Mindennapos betegség az aranyeresség, amely a 40 év feletti korosztály jelentõsebb érinti. A heves végbélfájdalmat, sokszor véres székürítést okozó úgynevezett berepedés, vagy a végbélcsatorna gyulladásos megbetegedése ugyancsak gyakori.A véres széklet megjelenése mindenképpen szükségessé teszi a vizsgálatot, mert a gyulladt aranyér mellett rosszindulatú végbéldaganat is állhat. Gyulladásos bélbetegségek első megjelenése nemritkán a végbéltáji panasz.

Korszerű rendelőnk eszközparkja teszi a szakszerű diagnosztikát. A fizikális vizsgálat mellett eszköz diagnosztikus beavatkozást is megcsináljuk - az anoscopiát és rectoscopiát - azaz a végbéltükrözést. Nagy gyakorlattal végezzük e tevékenységünket. Ezt jelzi az is, hogy az országban az elsők közt indítottunk Proktológiai szakrendelést 1991-ben. Munkatársaink a napi teendő mellett rendszeresen vesznek részt a colo-proctologiai irányú tudományos rendezvényeken. Szükség esetén osztályunk a teljes vastagbél endoszkópos vizsgálatot (colonoscopia) is rövid időn belül végre!

Mikor javasolt proktológia rendelésre bejelentkezni?

  • végbéltáji fájdalom, fals székürítési inger,
  • székletszokások megváltozása, gyakori hasmenés, hasi puffadás kíséretében
  • véres székürítés, nyákos széklet
  • végbéltáji fájdalom
  • a végbél környezetében észlelt váladékozó nyílás / sipoly? /
  • az végbél környezetében kialakult fájdalom, vagy nem fájdalmas csomók

A vizsgálat után a kezeléshez szükséges gyógyszeres gyógyszeres kezelés, ha szükséges, akkor az aranyeresség ambuláns műtéti kezelés, az aranyerek gyűrűzése / Barron ligatura / elvégzésük. Ha daganat gyanú merül fel, akkor szövettani vizsgálatra biopsziát végzünk.

Proktológia szakrendelésre az 1 / 458-4619 telefonszámon lehet előjegyzési időpontot egyeztetni. Kedd  (dr. Berki István) csütörtök  (dr. Nagy Jenő) , és pénteki (dr. Vadinszky Péter)  napi beutalóval várjuk betegeinket a megbeszélt időpontban. Sürgősségi esetben - telefonos megbeszélés alapján - lehetséges a soron kívüli, sürgősségi proktológiai ellátás.

A felső és alsó béltraktus endoszkópos (bél-tükrözéses) vizsgálatában szerzett több mint 20 éves tapasztalattal várjuk a sebészeti osztályon. Specialitásunk a különböző beavatkozásokat (pl. polypectomia) igénylő endoscopos vizsgálat, főleg azokban az esetekben, amikor a beavatkozást a belgyógyászati osztályok a nagy kockázat miatt nem vállalják, vagy túlságosan kockázatosnak tartják.

Több, mint 8 éves tapasztalattal rendelkezünk a bélendometriosis colonoscopos igazolásában.  

Endoszkópos vizsgálatra előzetes bejelentkezést követően várjuk betegeinket.

Előjegyzésbe vétel a +36/ 1- 458-4619 és +36/ 1- 458-4620-as telefonszámokon.

Érsebészeti szakrendelésünkön várjuk azokat a betegeket, akiknek artériás vagy vénás eredetű betegsége vagy panasza van.

A leggyakoribb verőér (artéria) megbetegedés a verőér-szűkület. Az alsó végtagok kezdődő verőér szűkület tünete a járás közben jelentkező lábszár izomzat fájdalom, mely pihenésre megszűnik. A verőérszűkület azonban a szív, nyaki erek és belszervek arteriáit is érintheti, a legkülönbözőbb tünetegyüttesekkel. A nyaki erek szűkülete átmeneti vagy végleges, súlyos esetekben bénulással, látás-beszédzavarral járó  tüneteket okozhat. A verőerek másik ismert, ritkább elváltozása a verőér-tágulat (aneurysma), mely sokszor tapintással észlelhető. Jelentősége, hogy a tágulat megrepedése (rupturája) akár életet veszélyeztető állapotot hozhat létre.

Az arteriás megbetegedések komplex diagnosztizálásában és kezelési stratégiájának felállításában valamint partner intézeteben történő ellátás leszervezésében, a betegek gondozásában, utánkövetésében  tudunk segítségére lenni.  

Az alsó végtai visszér (véna) tágulathoz a vénák billentyűinek rendellenessége vezet. Mindamellett, hogy esztétikai problémát jelent a visszérbetegség, szerteágazó alsó végtagi, főleg lábszári panaszokat (fájdalom, zsibbadás, éjszakai lábszárfájdalom, lábduzzanat, stb.) és fokozott trombózis hajlamot is okoz.

Az alsó végtagi visszeresség teljes körű, így a konzervatív (pl. gyógyszeres), injekciós (sclerotherápia) és műtéti megoldásában egyaránt sokévtizedes tapasztalattal bíró érsebészeti ellátást biztosítunk. 

Érsebészeti szakvizsgálat rendelet szerint beutaló köteles ezért betegeinket beutalóval ellátva várjuk, háziorvosi szakvizsgálatot követően, amennyiben annak során érsebészeti betegség lehetősége merül fel.

Szakrendelésre hétfői napokon  délelőtt (8-12 óra között) van lehetőség, előzetes bejelentkezést követően!  Rendel:  Dr. Schmal Ferenc főorvos. Bejelentkezését a 458-4619-es telefonszámon teheti meg!

Háziorvosok és rendelők

Ellátási terület:  Budapest I.ker., Budapest II.ker., Budapest XII.ker., Budajenő, Budakeszi, Gyermely, Nagykovácsi, Páty, Perbál, Remeteszőlős, Szomor, Telki,  Tök, Zsámbék

Területen kívüli betegeket is ellátunk!

Várólistás műtétek

VÁRAKOZÁSI IDŐ VÁRÓLISTÁS MŰTÉTEKRE

 

LAPAROSZKÓPOS EPEMŰTÉT:   3-4 hét

HASFALI- ÉS LÁGYÉKSÉRV MŰTÉT:   3-4 hét