HASI SEBÉSZET

FLEXIBILIS ENDOSCOPIA

ÉRSEBÉSZET

LAPAROSZKÓPOS SEBÉSZET

 

 

 

Telefonos bejelentkezés ambuláns vizsgálatra

Hétfőtől péntekig 8:00.-14:00 óra között a 458-4619 vagy 458-4620-as telefonszámon lehet bejelentkezni.  

Kérjük jelezze, ha az előre egyeztetett időpontban mégsem tud megjelenni rendelésünkön!

Proktológia

A proktológia a végbél / rectum /, végbélnyilás / végbél /, valamint a végbélnyílás környezetében / perianalis régió / a bőr betegségeivel foglalkozó szakterület. Életmódunk, táplálkozási szokásaink miatt néhány évvel későbbi gyakrabban fordul elő ezen a területen. Mindemellett különféle kórképek végbéltájékon megjelenése tünetei miatt sokszor szükséges e régió vizsgálata, kezelése. Mindennapos betegség az aranyeresség, amely a 40 év feletti korosztály jelentõsebb érinti. A heves végbélfájdalmat, sokszor véres székürítést okozó úgynevezett berepedés, vagy a végbélcsatorna gyulladásos megbetegedése ugyancsak gyakori.A véres széklet megjelenése mindenképpen szükségessé teszi a vizsgálatot, mert a gyulladt aranyér mellett rosszindulatú végbéldaganat is állhat. Gyulladásos bélbetegségek első megjelenése nemritkán a végbéltáji panasz.

Korszerű rendelőnk eszközparkja teszi a szakszerű diagnosztikát. A fizikális vizsgálat mellett eszköz diagnosztikus beavatkozást is megcsináljuk - az anoscopiát és rectoscopiát - azaz a végbéltükrözést. Nagy gyakorlattal végezzük e tevékenységünket. Ezt jelzi az is, hogy az országban az elsők közt indítottunk Proktológiai szakrendelést 1991-ben. Munkatársaink a napi teendő mellett rendszeresen vesznek részt a colo-proctologiai irányú tudományos rendezvényeken. Szükség esetén osztályunk a teljes vastagbél endoszkópos vizsgálatot (colonoscopia) is rövid időn belül végre!

Mikor javasolt proktológia rendelésre bejelentkezni?

  • végbéltáji fájdalom, fals székürítési inger,
  • székletszokások megváltozása, gyakori hasmenés, hasi puffadás kíséretében
  • véres székürítés, nyákos széklet
  • végbéltáji fájdalom
  • a végbél környezetében észlelt váladékozó nyílás / sipoly? /
  • az végbél környezetében kialakult fájdalom, vagy nem fájdalmas csomók

A vizsgálat után a kezeléshez szükséges gyógyszeres gyógyszeres kezelés, ha szükséges, akkor az aranyeresség ambuláns műtéti kezelés, az aranyerek gyűrűzése / Barron ligatura / elvégzésük. Ha daganat gyanú merül fel, akkor szövettani vizsgálatra biopsziát végzünk.

Proktológia szakrendelésre az 1 / 458-4619 telefonszámon lehet előjegyzési időpontot egyeztetni. Kedd  (dr. Berki István) csütörtök  (dr. Nagy Jenő) , és pénteki (dr. Vadinszky Péter)  napi beutalóval várjuk betegeinket a megbeszélt időpontban. Sürgősségi esetben - telefonos megbeszélés alapján - lehetséges a soron kívüli, sürgősségi proktológiai ellátás.