HASI SEBÉSZET

FLEXIBILIS ENDOSCOPIA

ÉRSEBÉSZET

LAPAROSZKÓPOS SEBÉSZET

 

 

 

Telefonos bejelentkezés ambuláns vizsgálatra

Hétfőtől péntekig 8:00.-14:00 óra között a 458-4619 vagy 458-4620-as telefonszámon lehet bejelentkezni.  

Kérjük jelezze, ha az előre egyeztetett időpontban mégsem tud megjelenni rendelésünkön!

Érsebészet

Érsebészeti szakrendelésünkön várjuk azokat a betegeket, akiknek artériás vagy vénás eredetű betegsége vagy panasza van.

A leggyakoribb verőér (artéria) megbetegedés a verőér-szűkület. Az alsó végtagok kezdődő verőér szűkület tünete a járás közben jelentkező lábszár izomzat fájdalom, mely pihenésre megszűnik. A verőérszűkület azonban a szív, nyaki erek és belszervek arteriáit is érintheti, a legkülönbözőbb tünetegyüttesekkel. A nyaki erek szűkülete átmeneti vagy végleges, súlyos esetekben bénulással, látás-beszédzavarral járó  tüneteket okozhat. A verőerek másik ismert, ritkább elváltozása a verőér-tágulat (aneurysma), mely sokszor tapintással észlelhető. Jelentősége, hogy a tágulat megrepedése (rupturája) akár életet veszélyeztető állapotot hozhat létre.

Az arteriás megbetegedések komplex diagnosztizálásában és kezelési stratégiájának felállításában valamint partner intézeteben történő ellátás leszervezésében, a betegek gondozásában, utánkövetésében  tudunk segítségére lenni.  

Az alsó végtai visszér (véna) tágulathoz a vénák billentyűinek rendellenessége vezet. Mindamellett, hogy esztétikai problémát jelent a visszérbetegség, szerteágazó alsó végtagi, főleg lábszári panaszokat (fájdalom, zsibbadás, éjszakai lábszárfájdalom, lábduzzanat, stb.) és fokozott trombózis hajlamot is okoz.

Az alsó végtagi visszeresség teljes körű, így a konzervatív (pl. gyógyszeres), injekciós (sclerotherápia) és műtéti megoldásában egyaránt sokévtizedes tapasztalattal bíró érsebészeti ellátást biztosítunk. 

Érsebészeti szakvizsgálat rendelet szerint beutaló köteles ezért betegeinket beutalóval ellátva várjuk, háziorvosi szakvizsgálatot követően, amennyiben annak során érsebészeti betegség lehetősége merül fel.

Szakrendelésre hétfői napokon  délelőtt (8-12 óra között) van lehetőség, előzetes bejelentkezést követően!  Rendel:  Dr. Schmal Ferenc főorvos. Bejelentkezését a 458-4619-es telefonszámon teheti meg!